ARÇELİK DGK 20-30 EK LCD ARIZA KODLARI
Arçelik 20-30 Ek Lcd A01 Arıza Kodu: Ateşleme Problemi.
ÇÖZÜM : Resetleyiniz. Düzelme olmaz ise; dairede gaz olduğundan ve gaz vanalarının açık olduğundan emin olunuz. Düzelme olmuyor ise; gaz valfi, anakart, kablo ve s oket sorunu, veya iyonizasyon hatası olabilir. Yerinde tespit ve onarım için yetkili servisten randevu alınız.
Arçelik 20-30 Ek Lcd A02 Arıza Kodu: Aşırı Isınma Sorunu.
ÇÖZÜM : Öncelikle kombi altında bulunan, kalorifer tesisat vanalarının ve radyatör vanalarının açık olup olmadığını kontrol ediniz. Kapalı ise açınız. Resetleme işlemi uygulayınız. Düzelme olmaz ise; pompa, anakart, kablo ve soket gurubu, 3 yollu konum sorunu veya limit sensöründe sorun olabilir. Bunların yanı sıra; peteklerde, borularda veya eşanjörde tıkanıklık olabilir. Yetkili servis ile iletişime geçiniz.
Arçelik 20-30 Ek Lcd A03 Arıza Kodu: Hava Akış Hatası.
ÇÖZÜM : Bu arıza durumunda cihazınız bloke olup çalışmaz. 3 resetleme işleminden sonra düzelme olmaz ise; prosestat, fan, kablo ve soket gurubu veya anakart arızalı olabilir. Bakım yaptırılmayan cihazlarda bu hata kodu ile sık sık karşılaşılır. Kullanıcı olarak cihaza müdahale etmeden servisten randevu alınız.
Arçelik 20-30 Ek Lcd A04 Arıza Kodu: Düşük Su Basınç Sorunu.
ÇÖZÜM : Cihazın su basıncını kontrol ediniz. Kombinin sağlıklı çalışabilmesi için 1,5 bar su basıncı olması gerekir. Eksik ise; kombinin altında bulunan doldurma vanasından su takviyesi yapınız. Suyu tamamladığınız halde cihaz çalışmıyor ise; basınç sensörü, kablo ve soket problemi veya anakart arızası olabilir. Yetkili servisten randevu alınız.
Arçelik 20-30 Ek Lcd A06 Arıza Kodu: Sıcak Su Sensör Arızası.
ÇÖZÜM : Bu hata kodunu görüntülüyorsanız, kombinizden sıcak su alamazsınız. Kullanıcı olarak müdahale etmeyiniz. NTC arızası, NTC'nin nem'e mağruz kalması yada yerinden çıkması, kablo ve soket problemi veya anakart arızası olabilir. Yetkili servisten randevu alınız.
Arçelik 20-30 Ek Lcd A07 Arıza Kodu: Kalorifer Sensör Arızası.
ÇÖZÜM : Bu durumda cihazınız petekleri ısıtamaz. Muhtemel; kalorifer sensör arızası, sensörün nem'e mağruz kalması yada yerinden çıkması, kablo ve soket problemi veya anakart arızası olabilir. Müdahale etmeden servis ile iletişime geçiniz.
Arçelik 20-30 Ek Lcd A011 Arıza Kodu: Parazit Yanma Sorunu.
ÇÖZÜM : Öncelikle dairenize giren gaz basıncı ölçülmeli. 21 mbar gaz girişi var ise; kombinizin bakım zamanı gelmiştir. Bunların yanı sıra; iyonizasyon sorunu, kablo ve soket problemi, gaz valfi veya anakartta sorun olabilir. Servisle iletişime geçiniz.
slider BEKO BK 20-30 EK LCD ARIZA KODLARI}
Beko 20-30 Ek Lcd A01 Arıza Kodu: Ateşleme Hatası.
ÇÖZÜM : Öncelikle, kombinizin ve daire girişindeki gaz vanasının açık olduğundan emin olunuz. Sonra cihazı max. 3 kere resetleyiniz. Düzelme olmaz ise; iyonizasyon ve kablo gurubunda, gaz valfinde, çakmaklarda veya anakartta arıza olabilir. Net tespit ve onarım için servisten randevu alınız.
Beko 20-30 Ek Lcd A02 Arıza Kodu: Aşırı Isınma Hatası.
ÇÖZÜM : Bu hata durumunda cihaz bloke olup çalışmaz. Kombi altındaki kalorifer vanasının ve radyatör vanalarının açık olduğundan, sistemde 1,5 bar su olduğundan emin olunuz. Resetleyiniz. Düzelme olmaz ise; pompa, limit, 3 yollu konum hatası gibi arızalar olabilir. Bunlara ek olarak; tesisatta, eşanjörde veya filitrede tıkanıklık olabilir. Yerinde tam tespit ve onarım için servisten randevu alınız.
Beko 20-30 Ek Lcd A03 Arıza Kodu: Prosestat Hatası.
ÇÖZÜM : Resetleyiniz, düzelme olmaz ise; fan, prosestat, anakart veya kablo ve soket gurubunda arıza olabilir. Servis ile iletişime geçiniz.
Beko 20-30 Ek Lcd A04 Arıza Kodu: Düşük Su Basınç Uyarısı.
ÇÖZÜM : Bu hata kodunda cihaz bloke olup çalışmaz. Arıza kodu ile birlikte ekrenda yy simgesi belirir. Kullanıcı olarak; basınç göstergesine bakınız, düşük ise; doldurma vanasını açarak 1,5 - 2 bar civarına kadar su ekleyiniz. Cihazda düzelme olmaz ise; basınç sensöründe, anakartta veya kablo ve soket gurubunda sorun olabilir. Yetkili servis ile letişime geçiniz.
Beko 20-30 Ek Lcd A06 Arıza Kodu: Sıcak Su NTC Hatası.
ÇÖZÜM : Bu arıza durumunda sıcak su alamazsınız. Kullanıcı olarak müdahalede bulunmayınız. NTC, NTC'nin neme mağruz kalması, kablo ve soket gurubunda sorun veya anakartta problem olabilir. Net tespit ve onarım için servisten randevu alınız.
Beko 20-30 Ek Lcd A07 Arıza Kodu: Kalorifer NTC Hatası.
ÇÖZÜM : Bu hata kodunda cihaz petekleri ısıtmaz. NTC'nin neme mağruz kalması, NTC arızası, kablo ve soket problemi veya anakart arızalı olabilir. Yetkili servisten randevu alınız.
Beko 20-30 Ek Lcd A011 Arıza Kodu: Parazit Yanma Sorunu.
ÇÖZÜM : Bu sorun; kombinizin bakım zamanı geldiğinde veya gaz miktarının az gelmesinden kaynaklanabilir. Kullanıcı olarak resetleyiniz. Düzelme olmaz ise; iyonizasyon çubuğunda, kablo ve soketlerde, gaz valfinde veya anakartta sorun olabilir. Servisten randevu alınız.
DEMİRDÖKÜM ADEN BASİC (ledli) ARIZA KODLARI
Demirdöküm Aden 30 Işığı Arıza Kodu: Kalorifer Sensör Arızası.
ÇÖZÜM : Cihazda 30 ışığı yani petek işareti olan led yanıyor ise; kalorifer de problem yaşarsınız. Bu durumda; sensör arızası, kablo iletişim kesikliği, soket problemi veya sensörde nemlenme durumu olabilir. Kullanıcı olarak resetleme işleminden sonra düzelme olmaz ise yetkili servis ile iletişime geçiniz.
Demirdöküm Aden 40 Işığı Arıza Kodu: Sıcak Su Sensör Arızası.
ÇÖZÜM : Cihazda 40 ışığı yani musluk işareti olan led yanıyor ise; sıcak suda problem yaşarsınız. Bu durumda; sıcak su sensör arızası, kablolarda iletişim kesintisi, soketlerde problem veya sensörde nemlenme durumu olabilir. Yetkili servis ile iletişime geçiniz.
Demirdöküm Aden 50 Işığı Arıza Kodu: Dış Hava Sensör Hatası.
ÇÖZÜM : Cihazda 50 ışığı yani ev simgesi olan led yanıyor ise; kombide var ise dış hava sensör arızası, koblo ve soket gurubunda problem vardır. Cihazınızda dış hava sensörü yok ise; anakart arızasıdır. Dış hava sensörü; cihazınızın dış ortam sıcaklığına göre çalışmasını sağlayan sensördür. Müdahale etmeden yetkili servisten randevu alınız.
Demirdöküm Aden 60 Işığı Arıza Kodu: Tesisat Suyu Basıncı Eksik.
ÇÖZÜM : Cihazda 60 ışığı yani bar yazan led yanıyor ise; cihaz bloke halinde olup çalışmaz. Bar göstergesini kontrol edip, eksik ise 1,5 bar'a gelene kadar su doldurunuz. Cihaz hala çalışmıyor ise; basınç sensör arızası, kablolarda kopukluk ve soket problemi veya anakart arızasıdır. Yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Demirdöküm Aden 70 Işığı Arıza Kodu: Hava Akış Hatası.
ÇÖZÜM : Cihazda 70 ışığı yani baca simgesi olan led yanıyor ise; cihaz bloke halinde olup çalışmaz. Cihaz hermetik ise; prosestat arızası, fan arızası, anakart arızası veya kablo ve soket gurubunda problem vardır. Kombiniz bacalı ise; bacada tıkanıklık, baca sensör arızası, anakartta arıza veya kablo ve soket gurubunda problem vardır. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz birşey yoktur. Yetkili servisten randevu alınız.
Demirdöküm Aden 80 Işığı Arıza Kodu: Aşırı Sıcaklık Emniyet Kapaması.
ÇÖZÜM : Cihazda 80 ışığı yani derece simgesi olan led yanıyor ise; cihaz bloke halinde olup çalışmaz. Öncelikle; kombi altındaki vanaların ve radyatör vanalarının açık olması ve filitrenin temiz olması gerekir. Sorunun devam etmesi halinde; pompa arızası, limit sensör arızası, 3 yollunun tam konum değiştirmemesi, anakart arızası veya kablo ve soket gurubunda temassızlık vardır. Bunların yanı sıra; tesisat, petek ve eşanjörde tıkanıklık veya vanaların tam anlamıyla açılmamasından da kaynaklanır. Yetkili servis ile iletişime geçiniz.
Demirdöküm Aden 90 Işığı Arıza Kodu: Ateşleme Hatası.
ÇÖZÜM : Cihazda 90 ışığı yani alev simgesi olan led yanıyor ise; cihaz bloke halinde olup çalışmaz. Öncelikle; dairede ocağınızda gaz olduğunu kontrol edip, kombinin gaz vanasının açık olduğundan emin olunuz. Sorunun devam etmesi halinde; iyonizasyon ve kablosunda iletişim kesilmesi, gaz valfi arızası vaya anakart arızasıdır. Müdahale etmeden yetkili servisten randevu alınız.
DEMİRDÖKÜM ATRON H 24 - H28 ARIZA KODLARI
Demirdöküm Atron F01 Arıza Kodu: Aşırı Isınma Emniyet Kapaması.
ÇÖZÜM : Öncelikle petek vanalarının ve kombi altındaki kalorifer tesisat vanasının açık olması ve filitrenin temiz olması gerekir. Bunları yaptıktan sonra resetleyiz. Sorunun devam etmesi halinde; pompa, anakart, 3 yollu vana, limit veya kablo ve soket problemi olabilir. Bunların yanı sıra; eşanjörde, borularda ve tesisatta tıkanıklık olabilir. Yetkili servisten randevu alınız.
Demirdöküm Atron F02 Arıza Kodu: Sıcak Su NTC Hatası.
ÇÖZÜM : Bu arızada sıcak su'dan verim alamazsınız. NTC arızası, NTC'nin nem'e mağruz kalması veya kablo ve soket problemi olabilir. Kullanıcı olarak müdahalede bulunmayıp, yetkili servisten randevu alınız.
Demirdöküm Atron F03 Arıza Kodu: Tesisat Devresi Gidiş NTC Sensör hatası.
ÇÖZÜM : Cihaz bloke halinde olup çalışmaz. Kalorifer NTC arızası, kablo ve soket problemi ve borularda oluşan nem ihtimali olabilir. Müdahale etmeden yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Demirdöküm Atron F04 Arıza Kodu: İyonizasyon problemi.
ÇÖZÜM : Önce dairenizde gaz var mı ? ocağınız yanıyor mu ? kontrol ediniz. Var ise kombi girindeki gaz vanasının açık olduğundan emin olunuz. Sonrasında cihazı 2-3 kere resetleyiniz. Düzelme olmuyor ise; iyonizasyon ve kablo iletişim kesintisi, gaz valfi arızası veya anakart arızasıdır. Yetkili servis ile iletişime geçiniz.
Demirdöküm Atron F05 Arıza Kodu: Prosestat Hatası.
ÇÖZÜM : Bu arızayı görmeniz durumunda, hava akışında problem olduğunu bilmelisiniz. Bacanın çıkması ve bacanın herhangi bir sebeple hava akışını sağlayamaması gibi durumlar var mı? kontrol ediniz. Sonrasında cihazı resetleyiniz. Arızanın devam etmesi durumunda; prosestat arızası, fan arızası, kablo ve soket problemi veya anakart arızasıdır. Yetkili servis ile iletişime geçiniz.
Demirdöküm Atron F06 Arıza Kodu: Tesisat Devresi Dönüş NTC Sensör hatası.
ÇÖZÜM : Cihaz bloke halinde olup çalışmaz. Bu durumda; kalorifer NTC arızası, kablo ve soket problemi ve borularda oluşan nem ihtimali olabilir. Kullanıcı olarak yapabilceğiniz birşey yoktur. Müdahale etmeden yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Demirdöküm Atron F07 Arıza Kodu: Gaz Valfi Hatası.
ÇÖZÜM : Cihazınızda bu hata kodu görüntüleniyor ise; 2-3 kez resetleme işlemi yapınız. Düzelme olmuyor ise; gaz valfi arızası ve devrelerinde problem, kablo ve soket problemi veya anakart arızasıdır. Yetkili servis ile iletişime geçiniz.
Demirdöküm Atron F08 Arıza Kodu: Tesisat Devresi Gidiş Sensöründe Yüksek Isı.
ÇÖZÜM : Bu arıza durumunda, tesisat suyunun 95°C'nin üstüne çıktığını anlarız. Sistem soğuduğunda bu hata düzelir, fakat hatanın kaynağının bulunması gerekir. Kullanıcı olarak; petek ve kombi altındaki vanaların açık olduğundan emin olunuz. Arızanın devam etmesi halinde; sirkülasyon kaynaklı problemler (pompa, plaka eşanjör tıkanması, tesisatta tıkanıklık vb.) olabilir. Yerinde tespit edilmesi için mutlaka yetkili servisten randevu alınız.
Demirdöküm Atron F09 Arıza Kodu: Prosestat'ta Kısa Devre.
ÇÖZÜM : Bu arıza durumunda prosestat kontaklarının, fan çalışmadığı halde, kapalı olmasıdır. Prosestat arızası olmakla beraber, anakarttada arıza olabilir. Ayrıca kablolarda da kısa devre olabilir. Yetkili servis ile iletişime geçiniz.
Demirdöküm Atron F10 Arıza Kodu: Su Basınç Hatası.
ÇÖZÜM : Cihazın çalışabilmesi için sistemdeki basıncın 0,8 - 2,5 bar arasında olmalıdır. Aksi takdirde bu hata görünür. Suyu doldurma musluğundan tamamlayınız. Düzelme olmaz ise; Basınç sensörü arızası, kablo ve soket problemi veya anakart arızası olabilir. Yetkili servisten randevu alınız.
Demirdöküm Atron F11 Arıza Kodu: Sirkülasyon problemi.
ÇÖZÜM : Gidiş ve dönüş tesisat suyunun arasındaki sıcaklık farkı 40°C'nin üzerine çıktığında bu hata görüntülenir. Bu durumda önce peteklerin ve kombi altındaki vanaların açık olduğundan ve filitrenin temiz olduğundan emin olun. Sorunun devam etmesi halinde sirkülasyon pompa arızası olabilir. Yetkili servisten randevu alınız.
Demirdöküm Atron F12 Arıza Kodu: Voltaj Hatası.
ÇÖZÜM : Kombinize gelen elektrik voltajının 165 V'un altında olduğunu gösterir. Voltaj 165 V'u geçtiği zaman otomatik olarak hata düzelir. Düzelme olmuyor ise; anakart zarar görmüş olabilir. Yetkili servisten randevu alınız. Bu hatanın tekrarlanmaması adına 'voltaj regülar'ü taktırmalısınız.
Demirdöküm Atron F13 Arıza Kodu: Tesisat Devresi NTC'leri Arasında Sıcaklık Farkı.
ÇÖZÜM : Bu arıza kodunun oluşmasında; tesisat dönüş suyu sıcaklığı, gidiş suyu sıcaklığından 7°C daha fazla olmasından dolayıdır. NTC'ler arası uyuşmazlık veya NTC'lerin arızalanması söz konusu olabilir. Çözüm için mutlaka yetkili servisi arayınız.
DEMİRDÖKÜM NEVA HK 24 KW - HK 28 KW ARIZA KODLARI
Demirdöküm Neva F1 Arıza Kodu: Aşırı Isınma Sorunu.
ÇÖZÜM : Öncelikle kombi altındaki vanaların ve radyatör vanalarının açık olduğundan emin olunuz. Resetleyiniz. Sorunun devam etmesi halinde; pompa, limit sensör, kablo ve soket problemi, 3 yollu konum hatası veya anakart arızası olabilir. Bunların yanı sıra; eşanjörde, peteklerde, filitrede veya borularda tıkanıklık olabilir. Yetkili servis ile iletişime geçiniz.
Demirdöküm Neva F2 Arıza Kodu: Kullanım Suyu Sensör Hatası.
ÇÖZÜM : Bu arıza durumunda; NTC arızası, Ntc'nin yerinden çıkması veya nem'e mağruz kalması, kablo ve soket problemi veya anakart arızasıdır. Bu sensörün görevi; istenilen sıcaklıktaki suyu ayarlamaktır. Müdahale etmeden servisten randevu alınız.
Demirdöküm Neva F3 Arıza Kodu: Kalorifer Gidiş Sensör Hatası.
ÇÖZÜM : Bu arıza durumunda; cihaz kendini emniyete alarak çalışmaz. Sensör arızası, Sensörün yerinden çıkması, kablo ve soket problemi veya anakart arızalı olabilir. Bu sensörün görevi; petekleri istenilen ısıya ayarlamaktır. Müdahalede bulunmadan servisten randevu alınız.
Demirdöküm Neva F4 Arıza Kodu: İyonizasyon Sorunu.
ÇÖZÜM : Bu hata kodunda; dairenizde gaz var mı? Gaz vanalarınız açık mı? Kontrol ediniz. Resetleme işleminden sonra düzelme olmaz ise; iyonizasyon ve kablo sorunu, gaz valfi arızası veya anakart arızası olabilir. Kombinizin bakım zamanının gelmiş olmasıda ihtimaller arasındadır. Tam tespit ve onarım için; yetkili servisle iletişime geçiniz.
Demirdöküm Neva F5 Arıza Kodu: Hava Akış Sorunu.
ÇÖZÜM : Bu arıza kodunda cihaz kendini emniyete alıp çalışmaz. Fan, prosestat, kablo ve soket problemi veya anakart arızası olabilir. Bu tür sorunları minimuma indirmek için; cihazınızın yıllık periyodik bakımlarını yaptırmalısınız. Yetkili servisten randevu alınız.
Demirdöküm Neva F6 Arıza Kodu: Kalorifer Dönüş Sensör Hatası.
ÇÖZÜM : Cihazınız bu arıza kodunu veriyor ise; kendini emniyete alır ve çalışmaz. Bu sensörün görevi; peteklerde istenilen ısıyı ayarlamaktır. sensör arızası ve yerinden çıkması, kablo veya soket problemi, sensör'ün nem'e mağruz kalması yada anakartta arıza olabilir. Müdahale etmeden servisten randevu alınız.
Demirdöküm Neva F9 Arıza Kodu: Prosestat Kısa Devre Sorunu.
ÇÖZÜM : Bu hata kodunda, cihaz bloke olup çalışmaz. Fan çalışmadığı halde, çalışıyor bilgisi verdiğinde bu hataya sebep olur. Prosestat veya anakart arızalı olabilir. Tam tespit ve onarım için servis yardımı almalısınız.
Demirdöküm Neva F10 Arıza Kodu: Su Basınç Sorunu.
ÇÖZÜM : Kullanıcı olarak; basınç göstergesinden su basıncını kontrol ediniz. Çalışma aralığı 0,8 ve 2,5 bar aralığıdır. Cihazınız bu değerler dışında ise; ortalama 1,5 bar suya tamamlayınız. Bu işlemden sonra düzelme olmaz ise; basınç sensörü, kablo ve soket problemi veya anakart arızalı olabilir. Servisten randevu alınız.
Demirdöküm Neva F11 Arıza Kodu: Sirkülasyon Sorunu.
ÇÖZÜM : Kalorifer gidiş ve dönüş hattı arasındaki sıcaklık farkı 35 derece olduğunda bu hata kodu görüntülenir. Bu durumda cihaz bloke olup çalışmaz. Peteklerin ve kombi altındaki vanaların açık olduğundan emin olunuz. Bu ısı farkının muhtemel sebepleri; pompa, 3 yollu konum hatası, kablo ve soket problemi veya anakart olabilir. Bunların yanı sıra; eşanjörde, peteklerde, tesisatta veya filitrede tıkanıklık olabilir. Yetkili servisten randevu alınız.
Demirdöküm Neva F12 Arıza Kodu: Düşük Voltaj Sorunu.
ÇÖZÜM : Voltaj165 V'un altında düştüğünde, bu hata görüntülenir. Voltajın tekrar yükselmesiyle, hata kodu otomatik olarak ortadan kalkar. Voltaj'ın normal değeri 220 Volt aralığıdır. Voltaj'ın normale dönmesinde sonra, hata düzelmiyor ise; anakart zarar görmüştür. Bu durumun önüne geçebilmek adına; 'voltaj regülatör'ü taktırınız. Net tespit ve onarım için servisten randevu alınız.
ECA CONFEO PLUS 24-28 HM ARIZA KODLARI
Eca Confeo Plus 01 Arıza Kodu : Yüksek Isı Emniyet Kapaması.
ÇÖZÜM :Öncelikle kombi altındaki vanaların ve radyatör vanalarının açık olduğundan emin olunuz. Resetleme işlemi yapınız. Düzelme olmuyorsa servis ile irtibata geçiniz. pompa, 3 yollu vana, limit sensörde arıza olabileceği gibi; eşanjörde, tesisat ve peteklerde tıkanıklık olabilir. Eşanjördeki ısının 105 dereceyi geçtiğinde bu arıza meydana gelmektedir.
Eca Confeo Plus 04 Arıza Kodu : Alev Yok.
ÇÖZÜM : 3 kez ateşleme denemesinden sonra oluşan arızadır. Öncelikle; kombinizin gaz giriş vanası açık olması gerekli. Ocağınızda gaz olduğunu teyit ediniz. Resetleme işleminden sonra düzelme olmaz ise; servis ile irtibata geçiniz. Muhtemel; iyon çubuğunda, anakartta, gaz valfinde veya kablolarda sorun olabilir.
Eca Confeo Plus 05 Arıza Kodu : Alev Kaybı.
ÇÖZÜM : Cihazınız çalışırken brülörde yanan alevde kesinti olması durumunda meydana gelir. Resetleyiniz. Düzelme olmaz ise; anakartta, gaz valfinde, iyonizasyon çubuğunda veya kablolarda sorun olabilir. Bakım zamanı gelmiş olabilir. Servis ile irtibata geçiniz.
Eca Confeo Plus 11 Arıza Kodu : Yanlış Alev Algılaması.
ÇÖZÜM : Gaz valfinin kapalı olduğu halde alev algılanması sonucu oluşur. Kullanıcı olarak max. 3 kere resetleyiniz. Arızanın devam etmesi durumunda; gaz valfi, anakart veya ilgili kablolarda sorun olabilir. Servis ile irtibata geçiniz.
Eca Confeo Plus 12 Arıza Kodu : Gidiş Suyu NTC Arızası.
ÇÖZÜM : Sensöre giren kablolar yerinden çıkmış, kopmuş veya kablolar birbirine temas etmiş olabilir. İlgili sensör özelliğini kaybetmiş olabilir. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz birşey yoktur. Servis ile irtibata geçiniz.
Eca Confeo Plus 14 Arıza Kodu : Sıcak Su NTC Arızası.
ÇÖZÜM : Ekranda bu arıza kodu var ise; sıcak su alamazsınız. Sensörle ilgili kablolarda kopma, kısa devre, yerinden çıkma veya neme maruz kalmış olabilir. İlgili sensör arızalanmış olabilir. Kullanıcı olarak müdahale etmeden, servis ile irtibata geçiniz.
Eca Confeo Plus 20 Arıza Kodu : Gaz Valfi Arızası.
ÇÖZÜM : Cihazı 3 kere resetleyiniz. Düzelme olmaz ise; gaz valfinin arızalanmasının yanı sıra anakartta sorun olabilir. Net bir tespit ve onarım için ilgili servisle irtibata geçiniz.
Eca Confeo Plus 24 Arıza Kodu : Prosestat Arızası.
ÇÖZÜM : Resetlediğiniz halde arıza devam ediyor ise; ilgili sensör, fan, anakart veya kabloların kopması yada birbirine temas etmesi ihtimalleri söz konusudur. Müdahale etmeden servisten randevu alınız.
Eca Confeo Plus 30 Arıza Kodu : CRC - Uzman Parametresi Hatası.
ÇÖZÜM : Eksik bir EPK dosyası yada EPX dosyası KMSoft ile yüklüdür. Yapabileceğiniz birşey bulunmamaktadır. Servisten randevu alınız.
Eca Confeo Plus 31 Arıza Kodu : CRC - Güvenlik Parametresi Hatası.
ÇÖZÜM : Eksik bir EPK dosyası yada EPX dosyası KMSoft ile yüklüdür. Yapabileceğiniz birşey bulunmamaktadır. Servisten randevu alınız.
Eca Confeo Plus 32 Arıza Kodu : Voltaj Hatası.
ÇÖZÜM : Elektrik voltajının 160'tan daha aşağı düşmesi ile oluşan hatadır. Voltaj düzelince tekrar çalışır. Voltaj düzeldiği halde cihaz bloke durumundan çıkmaz ise; anakart zarar görmüş olabilir. İlgili servisten randevu alınız.
Eca Confeo Plus 34 Arıza Kodu : CRC - BCC - ID Hatası.
ÇÖZÜM : BCC kazan ile uyumlu değil yada yanlış BCC takılı. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz birşey bulunmamaktadır. Servisten randevu alınız.
Eca Confeo Plus 35 Arıza Kodu : BCC Yok.
ÇÖZÜM : BCC takılmış ve çıkarılmış. Kullanıcı olarak müdahale etmeden servisten randevu alınız.
Eca Confeo Plus 36 Arıza Kodu : CRC - BCC - Data hatası.
ÇÖZÜM : BCC'deki parametreler değişmiş yada EEPROM değeri kaybetmiştir. Servis ile iletişime geçiniz.
Eca Confeo Plus 37 Arıza Kodu : Farklı BCC Yazılımı.
ÇÖZÜM : Anakartın proğram yazılımı ile BCC yazılımı aynı değil. Kullanıcı olarak müdahale etmeden servis ile iletişime geçiniz.
Eca Confeo Plus 38 Arıza Kodu : Hatalı BCC - İD Numarası.
ÇÖZÜM : BCC kazan ile uyumlu değil. Yanlış BCC takılı. Müdahale etmeden servisten randevu alınız.
Eca Confeo Plus 39 Arıza Kodu : Hatalı BCC Montajı.
ÇÖZÜM : BCC'nin montajında hata var. İlgili servisten randevu alınız.
Eca Confeo Plus 40 Arıza Kodu : Düşük Su Basıncı.
ÇÖZÜM : Cihazın basınç göstergesi 0,8 bar altında ise, bu arıza kodu görüntülenir. Kombinizin altında bulunan su doldurma vanasını açarak 1,5 bar oluncaya kadar su doldurunuz. Suyu doldurduğunuz halde arıza devam ediyorsa; basınç sivici, anakart veya ilgili kablolarda problem olabilir. Servisten randevu alınız.
Eca Confeo Plus 50 Arıza Kodu : BCC Aktivasyon.
ÇÖZÜM : BCC aktivasyon prosedürünün tamamlanmadığı anlamına gelir. İlgili servis ile irtibata geçiniz.
Eca Confeo Plus 52 Arıza Kodu : BCC Kopyalama.
ÇÖZÜM : BCC aktivasyon prosedürünün tamamlanmadığı anlamına gelir. 50 arıza kodu ile aynı anlamı taşır. İlgili servis ile irtibata geçiniz.
Eca Confeo Plus 99 Arıza Kodu : Anakart Hatası.
ÇÖZÜM : Kullanıcı olarak yapabileceğiniz fazla birşey yoktur. Muhtemel bir anakart arızasıdır. Cihaza müdahale etmeden servisten randevu alınız.
ECA PROTEUS PLUS BLUE 24 HM ARIZA KODLARI
Eca Proteus Plus Blue F1 Arıza Kodu: Aşırı Sıcaklık Emniyet Kapaması.
ÇÖZÜM : Kullanıcı olarak önce; kombi altındaki kalın boru üzerinde olan vananın ve petek vanalarının açık olduğundan emin olunuz. Resetleme işlemi yapınız. Düzelme olmuyor ise; pompa arızası, limit arızası, 3 yollu konum problemi, kablo ve soket problemi veya anakart arızası olabilir. Bunların yanı sıra; eşanjörde, borularda, peteklerde veya filitrede tıkanıklık olabilir. Yetkili servisten randevu alınız.
Eca Proteus Plus Blue F2 Arıza Kodu: Sıcak Su Ntc Arızası.
ÇÖZÜM : Cihaz bu durumda bloke olur. Sıcak su sensör arızası, kablo ve soket problemi veya nemlenme var ise bu arıza yaşanabilir. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz birşey bulunmamakla birlikte, yetkili servisten randevu alınız.
Eca Proteus Plus Blue F3 Arıza Kodu: Kalorifer NTC Arızası.
ÇÖZÜM : Kalorifer devresi vanalarının açık olduğundan emin olunuz. Düzelme olmaz ise; kalorifer sensör arızası, kablo ve soket problemi veya NTC'nin nem'e maruz kalmasından kaynaklanabilir. Yetkili servisten randevu alınız.
Eca Proteus Plus Blue F4 Arıza Kodu: Alev Yok Hatası.
ÇÖZÜM : 3 ateşleme denemesinden sonra, brülörde alev oluşmadığında meydana gelen arızadır. Kullanıcı olarak; dairenizde gaz var mı? kombinizin gaz giriş vanası açık mı? kontrol ediniz. Sonrasında 3 kere resetleyiniz. Düzelme olmaz ise; iyonizasyon ve kablosunda problem, gaz valfi arızası veya anakart arızası olabilir. Yetkili servisten randevu alınız.
Eca Proteus Plus Blue F5 Arıza Kodu: Prosestat Hatası.
ÇÖZÜM : Kullanıcı olarak resetleme yapınız. Düzelme olmaz ise; şebeke voltaj kontrolü, baca kontrolü, fan arızası, prosestat arızası, kablo ve soket problemi veya anakart arızası olabilir. Yerinde tespit için yetkili servisten randevu alınız.
Eca Proteus Plus Blue F6 Arıza Kodu: Dış Hava Sensör Hatası.
ÇÖZÜM : Dış hava sensörünün görevi; dışarının sıcaklığını algılayarak, gerekli ısıyı sağlamaktır. Kullanıcı olarak resetleme işlemi yapınız. Düzelme olmaz ise; kombinizde dış hava sensörü var ise; sensör arızası, kablo veya soket problemi olabilir. Yok ise; elektronik kart arızası olabilir. Yetkili servisten randevu alınız.
Eca Proteus Plus Blue F7 Arıza Kodu: Düşük Su Basınç Hatası.
ÇÖZÜM : Bu arızada cihaz bloke olup çalışmaz. Kullanıcı olarak bar göstergesinin ortalama 1,5 bar olduğundan emin olunuz. Eksik ise tamamlayınız. Sorun hala devam ederse; basınç sensör arızası, kablo ve soket problemi veya elektronik kart arızası olabilir. Yetkili servis ile iletişime geçiniz.
OC KODU : Arıza Değildir : Dış hava sensörünün devrede olduğunu gösterir.
CC KODU : Arıza Değildir : Dış hava sensörünün devrede olmadığını gösterir.
ECA PROTEUS PLUS 24 HERMETİK ARIZA KODLARI
Eca Proteus Plus F1 Arıza Kodu: Aşırı Sıcaklık Emniyet Kapaması.
ÇÖZÜM : Ekranda F1 hata kodu ile birlikte kırmızı led yanıyor ise; resetleme yapınız. Sorunun devam etmesi halinde; kombi altında boru üzerindeki vananın ve peteklerin vanalarının açık olduğundan, filtrenin temiz olduğundan emin olunuz. Sonrasında arıza devam ederse; devirdaim pompası, 3 yollu vana sorunu, limit arızası, kablo ve soket problemi veya anakart arızalıdır. Bunların yanı sıra; eşanjörde, borularda veya peteklerde tıkanıklık olma ihtimali vardır. Yetkili servis ile iletişime geçiniz.
Eca Proteus Plus F2 Arıza Kodu: Sıcak Su Sensör Problemi (NTC).
ÇÖZÜM : Ekranda F2 arıza kodu ile birlikte kırmızı led yanıyor ise; cihaz bloke olup çalışmaz. Bu durumda; NTC arızası, kablo ve soket problemi vaya anakart arızasıdır. Yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Eca Proteus Plus F3 Arıza Kodu: Kalorifer Sensör Arızası (NTC).
ÇÖZÜM : Ekranda F3 arıza kodu ile birlikte kırmızı led yanıyor ise; cihaz bloke olup çalışmaz. Bu durumda; önce kalorifer ve kombi altındaki vanaların açık olduğundan emin olunuz. Sorunun devam etmesi halinde; NTC arızası, kablo ve soket problemi, sensörün neme mağruz kalması veya anakart arızasıdır. Mutlaka yetkili servis ile iletişime geçiniz.
Eca Proteus Plus F4 Arıza Kodu: Ateşleme Hatası.
ÇÖZÜM : Cihazı açıp, yaz veya kış konumuna aldığınızda F4 arıza kodunu alıyorsanız; önce dairenizde gaz varmı kontrol etmelisiniz. Kombinin gaz giriş vanası açık konumda olmalıdır. Sonra 2-3 kez resetleme işleminden sonra düzelme olmaz ise; iyonizasyon çubuk ve kablolarında, gaz valfinde veya anakartta arıza olabilir. Müdahalede etmeden yetkili servisten randevu alınız.
Eca Proteus Plus F5 Arıza Kodu: Prosestat Hatası (APS).
ÇÖZÜM : Ekranda F5 arıza kodu ile birlikte kırmızı led yanıyor ise; cihaz bloke olup çalışmaz. Bu durumda; kullanıcı olarak yapabileceğiniz birşey yoktur. Bacanın yerinden çıkması, fan arızası, prosestat arızası, kablo ve soket problemi veya anakart arızasıdır. Lütfen yetkili servis ile iletişime geçiniz.
Eca Proteus Plus F6 Arıza Kodu: Dış Hava Sensör Hatası.
ÇÖZÜM : Dış hava sensörü birçok kombide bulunmaz. Görevi; dış hava sıcaklığını algılayarak içerinin ısısını ayarlamaktır. Dış hava sensörü var ise; sensör arızası, kablo ve soket problemi veya anakart arızasıdır. Sensör yok ise; muhtemel anakart arızasıdır. Müdahale etmeden yetkili servisten randevu alınız.
Eca Proteus Plus F7 Arıza Kodu: Düşük Su Basıncı.
ÇÖZÜM : En sık karşılaşılan sorunlardan birisidir. Bu arızada; önce su göstergesi ortalama 1,5 bar olmalıdır. Eksik ise tamamlayınız. Su 1,5 bar olduğu halde cihaz çalışmıyorsa; basınç sensör arızası, kablo ve soket problemi veya anakart arızasıdır. Suyun sıkça eksilme sebepleri; görünen veya görünmeyen su kaçaklarıdır. Yetkili servisten randevu alınız.
Eca Proteus Plus F8 Arıza Kodu: Düşük Voltaj.
ÇÖZÜM : Şebeke voltajının normal değerinden (230 V AC), aşağı düşmesi sonucu bu hata ekrana gelir. Voltajın normale dönmesinden sonra bu hata düzelir. Eğer düzelme olmuyor ise; anakart zarar görmüştür. Bu durumun önüne geçmek adı voltaj regülatörü takılmalıdır. Yetkili servisten randevu alınız.
Eca Proteus Plus OC İkazı: Arıza durumu değildir. Dış hava sensörünün devrede olduğunu gösterir.
Eca Proteus Plus CC İkazı: Arıza durumu değildir. Dış hava sensörünün devrede olmadığını gösterir. Kombiyi kapatıp açtığınızda ekranda belirir.
VAİLLANT ecoTEC pro-plus TAM YOĞUŞMALI ARIZA KODLARI
Vaillant ecoTEC F00 Arıza Kodu: Gidiş Suyu Sıcaklık Sensör Arızası.
ÇÖZÜM : Ekranda bu hata kodunu görüyorsanız, muhtemel arızalar; kablo demetinde kopukluk, elektronik kart üzerindeki sokette temazsızlık, NTC soketi gevşek veya tam takılı değil, NTC veya anakartda sorun olabilir, Böyle bir durumda kullanıcı olarak 3 kez resetleme işleminden sonra düzelme olmuyor ise; cihaza müdahale etmeden yetkili servisten randevu almalısınız.
Vaillant ecoTEC F01 Arıza Kodu: Dönüş Suyu Sıcaklık Sensör Arızası.
ÇÖZÜM : Ekranda bu hata kodunu görüyorsanız, muhtemel arızalar; kablo demetinde kopukluk, elektronik kart üzerindeki sokette temazsızlık, NTC soketi gevşek veya tam takılı değil, NTC veya anakartda sorun olabilir, Böyle bir durumda kullanıcı olarak 3 kez resetleme işleminden sonra düzelme olmuyor ise; cihaza müdahale etmeden yetkili servisten randevu almalısınız.
Vaillant ecoTEC F10 Arıza Kodu: Gidiş Suyu Sıcaklık Sensöründe Kısa Devre.
ÇÖZÜM : Böyle bir arıza kodu görünüyor ise ekranda; kablo demetinde kısa devre, anakart girişindeki çoklu soket gurubunda kısa devre veya NTC arızası mevcuttur. Kullanıcı olarak müdahale etmeden yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC F11 Arıza Kodu: Dönüş Suyu Sıcaklık Sensöründe Kısa Devre.
ÇÖZÜM : Böyle bir arıza kodu görünüyor ise ekranda; kablo demetinde kısa devre, anakart girişindeki çoklu soket gurubunda kısa devre veya NTC arızası mevcuttur. Kullanıcı olarak müdahale etmeden yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC F20 Arıza Kodu: Emniyet Kapatması, Limit Termostat.
ÇÖZÜM : Gidiş veya dönüş NTC'de temassızlık veya arıza. Ürüne giden kablo gurubunda topraklama bağlantısı hatalı. Ateşleme kablosu, ateşleme soketi veya ateşleme elektrodu üzerinden kaçak nedeniyle deşarj. Resetleme işleminden sonra düzelme olmaz ise, mutlaka yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC F22 Arıza Kodu: Emniyet Kapatması, Su Eksikliği.
ÇÖZÜM : Kombide su çok az veya hiç yok. Kullanıcı olarak suyu 1,5 bar olacak şekilde tamamlayınız. Düzelme olmaz ise; su basınç sensörü arızalı, pompaya veya su basınç sensörüne giden kablo gevşek, takılmamış ve arızalı olabilir. Servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC F23 Arıza Kodu: Emniyet Kapatması, Sıcaklık Farkı Çok Büyük.
ÇÖZÜM : Petek vanalarının, kombi altındaki vanaların ve filtrenin temiz olduğundan emin olunuz. Durum düzelmez ise; pompada blokej durumu, pompa gücünde azalma cihazda hava olması veya gidiş ve dönüş NTC'lerinin karışmış olması söz konusudur. Yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC F24 Arıza Kodu: Emniyet Kapatması, Sıcaklık Artışı Çok Hızlı.
ÇÖZÜM : Petek vanalarının, kombi altındaki vanaların ve filtrenin temiz olduğundan emin olunuz. Durum düzelmez ise; pompada blokej durumu, pompa gücünde azalma cihazda hava olması, sistem basıncının düşüklüğü, çekvalf'in yanlış takılması veya anaeşanjörde tıkanma söz konusudur. Kısaca devirdaim problemidir. Yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC F25 Arıza Kodu: Emniyet Kapatması, Atık Gaz Sıcaklığı Çok Yüksek.
ÇÖZÜM : Resetleme işleminden sonra düzelme olmuyor ise; atık gaz limit termostat problemi, kablo gurubunda kopma, anakart soket gurubunda sorun veya bacada problem olabilir. Müdahale etmeden yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC F26 Arıza Kodu: Gaz Armatürü Sorunu.
ÇÖZÜM : Resetleme işleminden sonra düzelme olmuyor ise; gaz valfi bağlantısı yok, çoklu soket gurubu doğru takılı değil, kablo gurubunda kopukluk, gaz valfinde arıza ve bunların yanı sıra eletronik kartta arıza olabilir. Müdahale etmeden yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC F27 Arıza Kodu: Emniyet Kapatması, Sahte Alev.
ÇÖZÜM : Elektronik bölümde nemlenme, alev sensöründe arıza, gaz valfinde sızdırma, iyonizasyonda hata, gaz valfinde arıza ve bunların yanı sıra elektronik kartta sorun olabilmektedir. Çözüm için yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC F28 Arıza Kodu: Çalışma Kesintisi, Ateşleme Başarısız.
ÇÖZÜM : Bu arıza durumunda, daire giriş gaz vanasının açık olması, kombi giriş gaz vanasının açık olması, doğalgaz sayacında arıza olmaması, gaz basıncının düşük olmaması ve sistemde hava olmaması gerekir. Bu kontrolleri yaptıktan sonra cihazı resetleyiniz. Düzelme olmaz ise; yoğuşma suyu giderinde tıkanma, uyumsuz gaz valfi, gaz valfinde arıza, çoklu sokette problem, kablo gurubunda kopma, ateşleme sisteminde arıza, iyonizasyonda kesinti, cihazda hatalı topraklama ve anakartta sorun olabilmektedir. Müdahale etmeden servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC F29 Arıza Kodu: İşletimde Kesinti, Tekrar Ateşleme Başarısız.
ÇÖZÜM : Gaz yok, atık gaz resirkülasyonu, yoğuşma gideri tıkalı, hatalı topraklama ve ateşleme trafosunda problem olabilir. Kullanıcı olarak gaz vanalarının açık olduğundan emin olduktan sonra, resetleme işlemi yapınız. Düzelme olmaz ise; mutlaka yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC F32 Arıza Kodu: Fan Arızası.
ÇÖZÜM : Bu arıza durumunda resetleme işleminden sonra düzelme olmaz ise; cihazın yanma sonucu oluşan atık gazın dışarı aktarılamadığı anlamına gelir. Fan sıkışması, fan arızası, fan soketinin yanlış takıması, çoklu sokette problem, hava basınç sensöründe problem, kablo gurubunda kopukluk veya anakartta arıza olabilir. Yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC F49 Arıza Kodu: eBUS Arızası.
ÇÖZÜM : Voltaj arızasıdır. Bu arıza durumunda cihaz otomatik olarak resetleme yapacaktır. Düzelme olmuyor ise; düşük veya yüksek voltaj sonucu anakart zarar görmüş olabilir. Müdahale etmeden yetkili servis ile irtibata geçiniz. Bu durumun önüne geçebilmek için ''kombi voltaj regülatörü'' taktırınız.
Vaillant ecoTEC F61 Arıza Kodu: Gaz Armatörü Kumandasında Arıza.
ÇÖZÜM : Kombi içerisindeki alev'in oluşmasını sağlayan gaz valfi arızasıdır. Gaz valfinin yanı sıra, kablolarda kopukluk veya anakart arızasıda olabilir. Resetleme işleminden sonra düzelme olmaz ise yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC F62 Arıza Kodu: Gaz Armatürü Kapatma Arızası.
ÇÖZÜM : Cihazda sıcak su veya kalorifer kullanımı sonrasında alevin anlık olarak kesilmesi gerekir. Eğer gecikmeli olarak alev kesilirse bu arıza kodunu görürsünüz. Bu durumda gaz valfi veya anakart arızalıdır. Müdahale etmeden yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC F63 Arıza Kodu: Eeprom Arızası.
ÇÖZÜM : Cihaz bloke durumdadır. Hiç bir şekilde çalışmaz. Anakart arızasıdır. Müdahale etmeden yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC F64 Arıza Kodu: Elektronik - NTC Arızası.
ÇÖZÜM : Cihazın gidiş veya dönüş NTC'sinde kısa devre yada anakartta arıza olduğunu tanımlayan arıza kododur. Resetleme işleminin sonucunda düzelme olmaz ise; vaillant yetkili servisinden randevu alınız.
Vaillant ecoTEC F65 Arıza Kodu: Anakart'ta Yüksek Sıcaklık Arızası.
ÇÖZÜM : Cihaz dış etkenler sebebi (özellikle 220v ile çalışan grupta problem) ile veya elektronik kartın kendisinse bir sorun olduğunu gösteren arıza kodudur. Anakartta yüksek sıcaklık algılandığını belirtir. Resetleme işleminden sonra düzelme olmaz ise yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC F67 Arıza Kodu: Elektronik - Alev Arızası.
ÇÖZÜM : Cihazda uygunsuz alev algılanması ve buna ek olarak anakartta problem olma ihtimali vardır. Resetleme işlemiyle birlikte düzelme olmaz ise vaillant yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC F68 Arıza Kodu: Dengesiz Alev Sinyali Arızası.
ÇÖZÜM : Brülör içerisinde oluşan alev'in gerektiği şekilde yanmadığını belirten arıza kodudur. Bu durumda; iyonizasyon çubuğunda yada kablosunda temassızlık, gaz basıncının düşük olması, yoğuşma giderinde tıkanıklık, yanlış hava karışım oranı, gazda hava olması, gaz valfi arızası veya atık gaz resirkülayonunda problem olabilir. Yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC F70 Arıza Kodu: Geçersiz Cihaz Kodu (DSN).
ÇÖZÜM : Cihazda ekran kartı ve anakart değişimi yapıldığında, cihaz kodunun yeniden ayarlanması gerekir. Ayrıca yanlış veya eksik güç kodlama direnci anlamına gelir. Resetleme işlemiyle birlikte düzelme olmaz ise vaillant yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC F71 Arıza Kodu: Gidiş Suyu Sıcaklık Sensörü Arızası.
ÇÖZÜM : Sensörün sabit değer bildirmediği anlamına gelir. Alakalı olarak; sensörün yerinden çıkması yada tam oturmaması veya sensörün arızalanması anlamına gelmektedir. Kullanıcı olarak müdahalede bulunmadan yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC 72 Arıza Kodu: Gidiş veya dönüş suyu NTC arızası.
ÇÖZÜM : 2 sensör arasındaki fark çok büyük. Bu durumda sensörlerden birisi arızalı. Yetkili servis ile iletişime geçiniz.
Vaillant ecoTEC 73 Arıza Kodu: Su Basıncı Sensörü Sinyali Hatalı (çok düşük).
ÇÖZÜM : Su basınç sensöründe kısa devre veya kesinti durumu, kablo grubunda kopukluk veya anakart soketinde temassızlık. Basınç sensörü arızası. Yetkili servisten randevu alınız.
Vaillant ecoTEC F74 Arıza Kodu: Su Basıncı Sensörü Sinyali Hatalı (çok yüksek).
ÇÖZÜM : Su basınç sensörünü besleyen kablolarda kısa devre ve bunun yanı sıra sensörde arıza. Yetkili servisten randevu alınız.
Vaillant ecoTEC F75 Arıza Kodu: Pompa Basınç Farkını Algılamıyor.
ÇÖZÜM : Böyle bir durumda; cihazda ortalama 1,5 bar suyun olup olmadığını kontrol edin. Eksik ise alttaki doldurma vanasından suyu tamamlayıp kapatınız. Sorun çözülmez ise; pompa arızası, basınç sensör arızası veya sistemde hava vardır. Müdahale etmeden yetkili servis ile iletişime geçiniz.
Vaillant ecoTEC F77 Arıza Kodu: Yoğuşma Suyu Pompası Arızalı.
ÇÖZÜM : Yoğuşma suyu pompasının arızalı olabileceği gibi, atık gaz klapesinde de geri bildirim yok anlamındadır. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz uygulama yoktur. Yetkili servisten randevu alınız.
Vaillant ecoTEC F78 Arıza Kodu: Harici Reglerde Sıcak Su Çıkış Sensörü Kesintisi.
ÇÖZÜM : Cihazda bulunan kullanım suyu sensörünün (NTC), köprülenmediği anlamına gelir. Yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC F83 Arıza Kodu: Gidiş veya Dönüş suyu NTC sıcaklık değişimi hatası.
ÇÖZÜM : Kullanıcı olarak önce su basıncını kontrol edip, eksik ise tamamlayınız. Sonrasında düzelme olmaz ise; gidiş veya dönüş suyu NTC'leri boruya doğru dayanmıyor olabilir. Müdahale etmeden yetkili servisten randevu alınız.
Vaillant ecoTEC F84 Arıza Kodu: Gidiş-Dönüş Suyu Sıcaklık Sensörü Sıcaklık Farkı Tutarsız.
ÇÖZÜM : Bu arızanın yaşanma sebebi; gidiş ve dönüş suyu sıcaklık sensörünün tutarsız değerler bildirmesinden kaynaklıdır. 2 sensörün birbiriyla karışmasından veya sensörlerin doğru monte edilmediğinden kaynaklanır. Mutlaka yetkili servis ile iletişime geçiniz.
Vaillant ecoTEC F85 Arıza Kodu: Gidiş veya Dönüş Suyu Sıcaklık Sensörü Yanlış Monte Edildi.
ÇÖZÜM : Cihazın içerisinde bakır boru üzerinde bulanan, gidiş veya dönüş suyu NTC'lerinin, aynı yanlış boru üzerinde olduğunu belirten arıza kodudur. Güvenliğiniz açısından müdahale etmeden yetkili servis ile irtibata geçiniz.
Vaillant ecoTEC İletişim Hatası Arıza Kodu: Elektronik Kart ile İletişim Yok.
ÇÖZÜM : Cihazda bulunan mevcut anakart ile ekran kartı arasındaki bağlantı problemidir. Yetkili servis ile iletişime geçiniz.
VAİLLANT VUW PRO (ledli) ARIZA KODLARI
1 Numaralı Işık Yanıp Sönüyor ise: Aşırı Isınma Hatası.
ÇÖZÜM : Kombi altındaki vananın ve radyatör vanalarının açık olduğundan emin olunuz. Filtre temiz olmalıdır. Resetleme yapmanıza rağmen düzelme olmaz ise; sirkülasyonun bir şekilde gerçekleşememesinden kaynaklanır. Uzman yardımı için yetkili servis ile irtibata geçiniz.
1 Numaralı Işık Hiç Yanmıyor ise: Enerji Beslemesi Yok.
ÇÖZÜM : Öncelikle şalterlerin açık olduğundan emin olunuz. Kombinin düğmesi açık olmalıdır. Hala elektrik yok ise; bir tür kablo hatası, anakart sigorta yanması, anakart'ın hasar görmesi veya düğme arızası olabilir. Yetkili servis ile iletişime geçiniz.
2 Numaralı Işık Yanıyor ise: Sıcak Su Aktif.
ÇÖZÜM : Arıza değildir. Sıcak suyu açtığınız zaman, bu ışığın yanması gerekir. Cihazın sıcak suda çalıştığını bildirir.
2 Numaralı Işık Yanmıyor ise: Cihazın kış konumunda olup olmadığı kontrol edilir. Oda termostatı var ise; talep var mı, yok mu, kontrol edilir. Sorunun devam etmesi halinde; elektronik kartta arıza olabilir. Yetkili servisten randevu alınız.
4 Numaralı Işık Yanıp Sönüyor ise: Atık Gaz Tahliye Denemesi.
ÇÖZÜM : Cihaz bacalı ise; baca çekişinde problem olabilir. Hermetik ise; Prosestat'ın kapalı devre konumuna geçmemesinden olabilir. Yetkili servisten randevu alınız.
4 Numaralı Işık Yanmıyor İse: Hava Akış Hatası.
ÇÖZÜM : Hermetik kombilerde; prosestat, fan, anakart, kablo ve soket problemi ve bacanın yerinden çıkması gibi durumlar söz konusudur. Bacalı kombilerde ise; bacanın çekmemesi, baca emniyet sensörünün arızalı olması veya anakart arızasıdır. Yetkili servis ile irtibata geçiniz.
5 Numaralı Işık Yanıp Sönüyor İse: Sirkülasyon Problemi.
ÇÖZÜM : Sistemde hava olması, pompa arızası, filtrenin tıkalı olması, basınç seviyesinin düşük olmasından kaynaklanır. Bunların yanı sıra; gaz ayarlarının düşük olması ve sensörlerle ilgilide problem olabilir. Yetkili servis ile iletişime geçiniz.
5 Numaralı Işık Yanmıyor İse: Anakart Arızası.
ÇÖZÜM : Anakartın gaz valfini kumanda etmediği anlamına gelir. Tam tespit için yetkili servisten randevu alınız.
6 Numaralı Işık Yanıp Sönüyor İse: Sensör sorunu.
ÇÖZÜM : Cihazda bulunan gidiş ve dönüş sensörlerinde arıza, kablolarda kopukluk veya kısa devre olabilir. Yetkili servisten randevu alınız.
6 Numaralı Işık Yanmıyor İse: Ateşleme Oluşmuyor.
ÇÖZÜM : Dairenizde gaz olduğundan emin olunuz ve kombinin gaz vanasının açık konumda olması gerekir. Resetleme işlemi uygulayınız. Sonrasında düzelme olmaz ise; iyonizasyon ve ateşleme çubuklarında, gaz valfinde ve elektronik kartta sorun olabilir.
7 Numaralı Işık Yanıp Sönüyor İse: Anakart Hatası.
ÇÖZÜM : 2-3 kez resetleme işlemi uygulayınız. Düzelme olmaz ise; mikro işlemci hatası yani elektronik kart zarar görmüş olabilir.
7 Numaralı Işık Yanıyor İse: Alev Yok Hatası.
ÇÖZÜM : Cihazın 3 kere ateşleme denemesinden sonra, brülörde alev oluşmadığını bildiren arıza kodudur. Anakartta veya gaz valfinde sorun olabilir. Net tespit için yetkili servisten randevu alınız.
7 Numaralı Işık Yanmıyor İse: Ateşleme Sorunu.
ÇÖZÜM : Bir tür ateşleme sorunudur. Tam teşhis ve yerinde tespit için yetkili servisten randevu alınız.
Kombi Çalışıyor Fakat Isıtmıyor
kombi-servisi-bannerKombinin termostat derecesi düşük olabilir.
Kalorifer dönüş hattındaki filtre tıkanmış olabilir. Filtre temizlenip kontrol edilmelidir.
Petek giriş ve çıkışlarındaki vanalar kapalı olabilir. Vanaların açık olup olmadığı kontrol edilmelidir.
Petekleriniz ve boru hattının temizlenmesi gerekebilir. Bu konuda bizden yardım alabilirsiniz.
Kombinin teknik bir sorunu veya üretim hatası olabilir.
Kombi Yanarken Patlama Yapıyor
Cihaz yanmak üzereyken birkaç saniye geç yanarsa. İçeride gaz birikmesi olur bu nedenle şiddetli bir yanma olur. Mutfak ocaklarını direk yakmazsanız, bir kaç saniye beklerseniz daha ayrıntılı görebilirsiniz. Bu durumda gaz ve çakmak ayarlarının kontrolü gerekmektedir.
Cihaza yıllık periyodik bakım yapılması gerekmektedir. Yetkili Servisinden yardım isteyiniz.
Sıcak Su Açıldığında Petekler Çok Isınıyor
Bu arıza meydana geldiğinde musluktaki sıcak su akışında dalgalanma olması gerekir, bir ısınır bir soğur. Normalde sadece musluğa gitmesi gereken sıcak su ikiye bölünüyor. Cihaz siz suyu açtığınızda kalorifer kısmını kapatma işlemini tam anlamıyla yapamadığından bu sorun ortaya çıkar. Yetkili servisten yardım isteyiniz.
Radyatörlerin Üstü Sıcak Altı Soğuk
Cihaz girişinde bulunan filtreler tıkalı olabilir.
Peteklerin içinde tıkanıklık meydana gelmiş olabilir, bu durumda temizlenmesi gerekir.
Cihazın sıcak su ve kalorifer ayrıştırıcı parçalarında bir bozukluk olabilir.
Kalorifer tesisatınız yapılırken yanlış planla yapılmış olabilir.
Eğer kombiye yakın peteklerin vanalarını kısarsanız uzakta olan peteklere su daha hızlı ulaşır.
Bu işlemlerden sonra çözüm bulamadıysanız tesisatınızda sorun olabilir.Bizden yardım alabilirsiniz.
Kombi Su Kaçırıyor – Akıtıyor
Kalorifer tesisatına fazla su eklemiş olabilirsiniz. Normal devre basıncı 1.5-2 bar arasındadır
Tesisat bağlantılarında sorun olabilir.
Kombinin genleşme tankı deposunda problem olabilir.
Hava tahliye biriminde bir arıza bulunabilir.
Kombinizin su doldurma vanası arızalı olabilir.
Radyatörün havasını alarak su basıncını düşürünüz.
Tüm kontrollerinize rağmen sorununuz devam ediyorsa bizden yardım isteyebilirsiniz.
Kombi Ses Yapıyor
Cihazın fan motorunda bir sorun olabilir.
Cihazın devir daim motorunda sorun olabilir.
Kombinin haznesindeki suda hava olabilir.
Cihazın sıcak su ile kaloriferi ayrıştırıcı parçalarda bir sorun olabilir.
Kombi Sıcak Su Gelmiyor
Su açıldığında cihaz yanıyor fakat ısıtmıyorsa suyu çok fazla açmış olabilirsiniz. Özellikle kış aylarında.
Isınan suyun bir kısmı kalorifer sistemine karışıyor olabilir. Genellikle üç yollu vana arızalandığında bu sorun yaşanır.
Sıcak su hattına baksa bir yerden su karışıyor olabilir.
Cihazın sıcak su ile ilgili parçalarında bir sorun olabilir.
ARIZA KODLARI
Baymak HT Yoğuşmalı Arıza Kodları
10E Arıza Kodu: Dış ortam sıcaklık sensörü arızası
20E Arıza Kodu: Merkezi ısıtma devresi NTC sensörü arızası
Kalorifer NTC sini değiştirin.
28E Arıza Kodu: Baca NTC sensörü arızası
Emniyet NTC değiştirin.
50E Arıza Kodu: Kullanım suyu devresi NTC sensör arızası
Sıcaksu NTC sini değiştirin.
60E Arıza Kodu: Oda termostatı sensör arızası
Oda termostatını değiştirin.
62E Arıza Kodu: Elektronik kart yazılım versiyonu arızası
Elektronik Kart elektrik voltajından sistemde hata oluşmuştur.
Tekrar yazılım atınız.
88E Arıza Kodu: Elektronik kart ile AVS 77 kontrol ünitesi arasında haberleşme arızası
Kombiyi Resetleyin Max. 5 defa
95E Arıza Kodu: AVS 77 kontrol ünitesi saati arızası
Kombiyi resetleyin Max. 5 defa
110E Arıza Kodu: Emniyet termostatı arızası
Kombinin Panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basınız sorun devam ederse,
Kombiye 30 dak. bekleyin resetleyin. Tekrarlarsa bizimle irtibata geçiniz.
119E Arıza Kodu: Hidrolik basınç anahtarı arızası
Kombinin su basıncı yetersiz. Tavsiye ettiğimiz deger 1,5 ile 2.0 arasında olmasıdır.
125E Arıza Kodu: Sistemde su olmaması veya hava olması
Kombinin Panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basın sorun çözülür.
127E Arıza Kodu: Anti-leyjoner fonksiyonu devrede
Bu Sinyal geçicidir ve bu fonksiyon sona erdiğinde otomatik olarak kaybolur
130E Arıza Kodu: Baca NTC sensörü aşırı ısınması
Kombinin Panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basın sorun çözülür.
131E Arıza Kodu: 125E veya 130E arızaları sonrasında kombi elektriğinin kesilmesi
Kombinin Panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basın sorun çözülür.
133E Arıza Kodu: Gaz yetersiz uyarısı
Kombinizin yanında bulunan gaz vanasının açık olduğundan emin olun.
Kombinin Panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basın sorun çözülür.
151E Arıza Kodu: Kombi kontrol kartı arızası .Ateşleme elektrodunun pozisyonunu kontrol ediniz
155E Arıza Kodu: Maksimum reset denemesinin aşılması (n°5)
Kombi üzerindeki ”RESET” düğmesine basınız.
156E Arıza Kodu: Düşük veya yüksek voltaj uyarısı
Enerji beslemesi voltaj değeri normal değere dönünceye kadar bekleyiniz.
Resetleme işlemi cihaz tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
Tavsiyemiz Kombinize Regülator takınız.
160E Arıza Kodu: Fan arızası
Kombinizin fan motoru arızalı
193E Arıza Kodu: Sistemin hava yapması .Bu Sinyal geçicidir ve bu fonksiyon sona erdiğinde otomatik olarak kaybolur.
Baymak Brötje Quasar Arızaları KODLARI
Baymak QUASAR 24 Fi
Baymak QUASAR 24 i
30° Derece Işığı: Gaz blokaj göstergesi
40° Derece Işığı: Aşırı Isı Termostat Devresi Açık
50° Derece Işığı: Fan Arızası ya da Baca Termostat Devresi Açık
60° Derece Işığı: Su Eksikliği veya Pompa Arızası
70° Derece Işığı: Kullanım Suyu Sensör Arızası
80° Derece Işığı: Isıtma Devresi Sensör Arızası
Baykan Kombi Arıza Kodları
E 01 veya LED 80°
YANMAMA DURUMUNDA YA DA BLOKE OLMA DURUMUNDA ORTAYA ÇIKAN SEMBOL
E 02 veya LED 60°
HAVA BASINÇÖLÇERİN BOZULDUĞUNA DAİR KOD
E 03 veya LED 30°
ISITMA TERMOSTATSININ ESKİDİĞİNİ BİLDİREN KOD
E 04 veya LED 40°
ÇEŞME SUYU TERMOSTATSININ ESKİDİĞİNİ BİLDİREN KOD
E 08 veya LED 50°
YETERSİZ TESİSAT BASINCI KODU
E 09 veya LED 70°
GÜVENLİK TERMOSTATININ DEVREYE GİRMESİ İLE İLGİLİ KOD
E 06 veya LED 70°
GÖNDERİLEN SUYUN SICAKLIĞININ 90°C’Yİ AŞMASI İLE İLGİLİ KOD
E 05 veya LED 30° + LED 40°
MODÜLATÖR (KİPLEYİCİ)DE GÖRÜLEN ANORMALLİKLER İLE İLGİLİ KOD
E 07 veya LED 80° + LED 60°
POMPADA GÖRÜLEN ANORMALLİK İLE İLGİLİ KOD
ALARKO SERENA ARIZA KODLARI
[E01] Alev Yok- Kombideki gaz vanasının ve gaz saatinin açık olduğundan ve gaz geldiğinden emin olun.
[E02] Limit Termostat Arızası
[H20] Su Basıncı Arızası
[E05] Isıtma Sensörü Arızası
[E06] Kullanım Suyu Sensörü Arızası
[E14] Diferansiyel Fark Basınç Anahtarı Arızası
[E22] Parametre Programlama İsteği
[E35] Alev Algılama Arızası
ARİSTON KOMBİ ARIZA KODLARI
101 Aşırı ısınma
501 Alev yok
103 Yetersiz dolaşım
104 Yetersiz dolaşım
105 Yetersiz dolaşım
106 Yetersiz dolaşım
107 Yetersiz dolaşım
111 Yetersiz dolaşım "Doldurma tuşuna bas"
601 Egzoz dumanı tahliye arızası
305 P.C.B. arızası - Elektronik kart arızası
306 P.C.B. arızası - Elektronik kart arızası
307 P.C.B. arızası - Elektronik kart arızası
607 Anakart arızası - Hava Sirkülasyonu
677 Anakart arızası - Fan arızası
Airfel kombi arıza kodları
C 20 - Kalorifer gidiş sensörü arıza kodu
Kalorifer gidiş borusu üzerinde bulunan NTC sensörünün arıza yapması veya kısa devre oluşması sonucu anakart bu arızayı verir. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir.
C 40 - Kalorifer dönüş sensörü uyarısı
Kalorifer dönüş borusu üzerinde bulunan NTC sensörünün arıza yapması veya kısa devre oluşması sonucu anakart bu arızayı verir. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir.
C 28 - Baca gazı sensörü arıza kodu
Baca gazı sensörünün arızalı olduğunu ve baca gazı sıcaklığını okuyamadığını gösteren hatadır. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir.
C 78 - Basınç sensörü hatası
Basınç sensörünün arızalı olduğunu ve su basıncını okuyamadığını gösteren hatadır. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamayabilir.
C 50 - Kullanım suyu sensörü arıza kodu
Plakalı eşanjör üzerinde bulunan NTC sensörünün arıza yapması veya kısa devre oluşması sonucu anakart bu arızayı verir. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir.
C1 05 - Hava atma programı aktif
Hava atma programının çalıştığını gösterir. Bu kodda anahtar işareti belirir ve bir süre sonra kendiliğinden normale döner.
C1 11 - Güvenlik sıcaklık seviyesi aşıldı
Isı sensörleri üzerinden okunan değer limiti aşmışsa bu hata kodu verilir. Sıfırlama tuşunu kullanınız ve cihazın devreye girmesini bekleyiniz.
C1 10 - Limit termostat devrede
Kalorifer gidiş suyunun 93°C olduğu veya aştığı durumlarda limit termostat emniyet açısından devreye girerek kombiyi kapatır ve bu arızayı verir. Sıfırlama tuşunu kullanınız ve kombinin devreye girmesini bekleyiniz.
C1 33 - Ateşleme hatası
Brülörde alev oluşumunda veya kontrolünde sorun olduğunda anakart bu hatayı verir. Sıfırlama tuşunu kullanınız ve cihazın devreye girmesini bekleyiniz.
C1 17 - Su basıncı yüksek arıza kodu
Kalorifer devresinde ki su basıncının yüksek olduğunu gösterir (2,5 bar ve yukarısı için). Kombinin suyunu LCD ekranda su basınç değeri 1.5 olana kadar boşaltın.
C1 18 - Su basıncı düşük
Kalorifer devresinde ki su basıncının düşük olduğunu gösterir.
C1 54 - Kalorifer dönüş suyu sıcaklığı kalorifer gidişten yüksek arıza kodu
Bu hata kodu geçicidir. Bir süre sonra kombi normal çalışmaya devam eder.
C1 29 - Fan arızası
Fan çalışmaya başlamazsa bu hatayı verir.
C1 30 - Baca gazı güvenlik sıcaklığı aşıldı
Baca gazı sıcaklığının 80-90°C olduğunu gösterir. Baca tıkandığında veya yoğuşma suyu giderinde bir tıkanma var ise bu hata oluşabilir.
C1 56 - Hatalı besleme voltajı arıza kodu
Karta giden besleme voltajında bir sorun olduğunda bu hata verilir
PROTHERM PANTHER KOMBİ ARIZA KODLARI
F0- Kalorifer sistemindeki suyun azalması
F1- Alev oluşmaması arızası
F2- Kalorifer gidiş suyu sensörü arızası
F3- Cihazın aşırı ısınması arızası
F5- Dış hava sensörü arızası
DEMİRDÖKÜM ADEN VE SOLARİS KOMBİ ARIZA KODLARI KODLARI
F0- Isıtma devresi (CH) sistemi düşük basınçta
F1- Aşırı ısınma emniyet termostatı hatası
F2- Kullanım suyu devresi (DHW) sıcaklık sensörü hatası
F3- Isıtma devresi (CH) sıcaklık sensörü hatası
F4- Alev başlığı (İyonizasyon) hatası (reset gerektirir)
F5- Prosestat veya baca sensörü hatası
F6- Dış hava sensör hatası OC Dış hava sensörü bağlandı ve OTC hazır (her zaman yanmaz) CC Dış hava sensörü iptal edildi sinyali
ECA Confeo dijital ve Confeo Premix Kombi Arızaları
t 6. Arıza Kodu: Baca gazı sensörü arızası (açık devre)
t 6 Arıza Kodu: Baca gazı sensörü arızası (kısa devre)
t 2 Arıza Kodu: Baca gazı aşırı sıcaklık uyarısı
E 4 Arıza Kodu: Diferansiyel hava basınç anahtarı uyarısı (kısa devre)
E 5 Arıza Kodu: Diferansiyel hava basınç anahtarı uyarısı (açık devre)
E 3 Arıza Kodu: Aşırı sıcaklık kilitlenmesi (limit termostat)
t 1 Arıza Kodu: Aşırı sıcaklık uyarısı (elektronik limit)
t 3. Arıza Kodu: Merkezi ısıtma sıcaklık sensörü arızası (açık devre)
t 3 Arıza Kodu: Merkezi ısıtma sıcaklık sensörü arızası (kısa devre)
t 5. Arıza Kodu: Kullanım suyu sıcaklık sensörü arızası (açık devre)
t 5 Arıza Kodu: Kullanım suyu sıcaklık sensörü arızası (kısa devre)
t 7 Arıza Kodu: Dış hava sıcaklık sensörü arızası (kısa devre)
E 1 Arıza Kodu: Alev yok kilitlenmesi
E 2 Arıza Kodu: Yanlış alev sinyali hatası
d 1 Arıza Kodu: Alev devresi arızası
C1 Arıza Kodu: Ana kart ile iletişim kesintisi uyarıcı
a 1 Arıza Kodu: Ana kartta düşük voltaj uyarısı
p 1 Arıza Kodu: Düşük su basınç uyarısı
y 1 Arıza Kodu: Gaz valfi devresi arızası ( bu arızanın 4 5 sebebi var bakmadan anlaşılmaz ama gaz valfi veya iyon sorunu diyor )
Falke Kombi Arıza Kodları
E01 Gaz beslemesi – blokajı arızası
E02 Emniyet termostat sensoru
E03 Baca termostat sensoru / baca basınc sensoru arızası
E05 Isıtma devresi NTC sensor arızası
E06 Kullanım suyu devresi NTC sensor arızası
E10 Duşuk su basıncı Sistemdeki su basıncının uygun değerde olup olmadığını kontroledin.
E25 Maximum sıcaklık uyarısı
E35 Alev oluşumu arızası
Bosch Gazlı, Yoğuşmalı Kombi (Bosch Classic Condense)
A7 Arıza Kodu: Sıcak kullanım suyu sensörü (DHW-NTC) arızalı.
Kullanım suyu sıcaklık sensörünü ve bağlantı kablosunu kontrol edin.
(Sıcaksu NTC sini değiştirin.)
A8 Arıza Kodu: BUS iletişiminde kesinti.
Bağlantı kablosunu ve termostatı kontrol edin.
b1 Arıza Kodu: Kod anahtarı algılanmıyor.
Kod anahtarını yerine doğru takın, numarasını kontrol edin, gerekirse değiştirin.
b2 veya b3 Arıza Kodu: Dahili hata.
C6 Arıza Kodu: Fan çalışmıyor.
Fan Motoru Arızalı Değiştirin.
CC Arıza Kodu: Dış hava sensörü algılanmıyor.
Dış hava termostatını ve bağl. kablosunu kontrol edin.
d3 Arıza Kodu: 8 ve 9 köprüsü eksik veya harici sıcaklık limitörü devreye girmiş.
Soket yerine oturmamış, köprü eksik, yerden ısıtma sıcaklık sınırlayıcısı devreye girmiş.
d5 Arıza Kodu: Harici (extern) sıcaklık sensörü arızalı (Denge kabı).
Harici (extern) sıcaklık sensörünü ve kablolarını kontrol edin.
E2 Arıza Kodu: Gidiş suyu sıcaklık sensörü arızalı.
Sıcaklık sensörünü değiştirin.
E9 Arıza Kodu: Isı bloğundaki emniyet termostatı (STB), atık gaz emniyet sensörü veya düşük basınç emniyet şalteri devreye girmiş.
EA Arıza Kodu: Alev algılanmıyor.
Kombinizin Gaz giriş vanası açık mı ? Gaz giriş basıncını, şebeke bağlantısını, ateşleme elektrodu ve kablosunu, iyonizasyon elektrodu ve kablosunu, atık gaz borusunu ve CO2 kontrol edin.
F0 Arıza Kodu: Dahili hata.
F1 Arıza Kodu: Dahili hata.
F7 Arıza Kodu: Cihaz kapandığı halde alev algılanmaya devam ediyor.
Elektrodları kontrol edin. Atık gaz yolu açık mı? Anakart nemli olup olmadığını kontrol edin.
FA Arıza Kodları: Gaz kesildiği halde alev algılanmaya devam ediyor.
Iyonizasyon elektrodunu ve gaz armatürünü kontrol edin. Kondens suyu sifonunu temizleyin.
Fd Arıza Kodları: Yanlışlıkla vede uzun süreli olarak reset butonuna basılmış.
Reset butonuna tekrar basın.
Buderus Heiztecnihnik Arıza Kodları
1 Arıza Kodu: Baca Çekişi Yok
Bacalı ise bacanızı kontrol edin, Hermatik ise Fan Motorunuzu veya Prosostat parçasını kontrol edin.
2 Arıza Kodu: Aşırı Isınma
Kombinin sisteminde hava var, sirkülasyon motorundan havasını alın.
3 Arıza Kodu: Alev Oluşmuyor
Kombinize gaz gelmiyor. Gaz vanasını kontrol edin ocağınızı yakarak dairenize gaz geldiginden emin olun. Uzun süre kombi kapalı kalmış ise Reset yapın kombinize 3 defa tekrarlayın.
4 Arıza Kodu: İstenilen Sıcaklığa Geldi
Kombinizin altında varsa vanaları kontrol edin. Radyatör musluklarınızın en az 3 tanesi açık olması gerekir.
Peteklerinizin havalarını alın.
5 Arıza Kodu: Kullanma Suyu 85 Derece
Üç yollu vananız arızalı kalorifer bölümüne su kaçırıyor.
6 Arıza Kodu: Alev Oluşmadı (İyonizasyon Arızası)
3 Defa resetleyin halen arıza devam ediyorsa Kombinizin Anakartı Arızalı.
7 Arıza Kodu: Bacada Tıkanma Var
Kombiniz bacalı ise bacanızı kontrol edin ve 20 dakika bekledikten sonra resetleyin. Hermatik ise kombinizin Prosostat arızalı.
8 Arıza Kodu: Sigorta Arızası
Kombizin Anakart üzerinde bulunan sigortaları arızalı Şefaf kapaktan göreceksiniz ki içinde yedek sigortaları fabrika tarafından verilmiştir.
Değiştirerek kombinizi Resetleyin.
9 Arıza Kodu: Computer Arızası
Kombinizin Anakart Arızalı.
E Arıza Kodu: Gerilim Çok Düşük
(-) Arıza Kodu: Isıtma Devrede Kombinizin herşeyi normal
Buderus Logamax u052-24/28K Arıza Kodları
CL Arıza Kodu: Sıcak kullanım suyu sıcaklık sensörü arızalı (Logamax UOS2-24/28K)
Çözüm: Kullanım suyu sıcaklık sensörünü ve bağlantı kablosunu kontrol edin.
SH Arıza Kodu: EMS işletiminde kesinti
Çözüm: Bağlantı kablosunu ve termostatı kontrol edin.
CL Arıza Kodu: Kullanım suyu sıcaklık sensörü doğru monte edilmemiş (Logamax UOS2-24/28K).
Çözüm: Montaj yerini kontrol edin, sensörü sökün ve ısı transfer macunu sürerek yeniden monte edin.
CP Arıza Kodu: Boyler sensörü algılanmıyor.
Çözüm: Boyler sensörünü ve bağlantı kablosunu kontrol edin.
9C Arıza Kodu: Kod anahtarı algılanmıyor.
Çözüm: Kod anahtarını yerine doğru takın, numarasını kontrol edin, ölçün, gerekirse değiştirin.
3A Arıza Kodu: Dif. basınç şalteri işletme esnasında açıyor (Fan devir hızı sağlanamıyor).
Çözüm: Dif. basınç şalterini, atık gaz tahliyesini ve fanı kontrol edin.
QP Arıza Kodu: Dif. basınç şalteri sükunet halinde açmıyor.
Çözüm: Dif. basınç şalterini kontrol edin.
3C Arıza Kodu: Dif. basınç şalteri kapatmıyor.
Çözüm: Dif. basınç şalterini ve atık gaz tahliyesini kontrol edin.
- Arızası: Dış hava termostatı algılanmıyor.
Çözüm: Dış hava termostatını ve bağlantı kablosunu kontrol edin.
2E Arıza Kodu: Isıtma tesisatı su basıncı düşük.
Çözüm: Su basıncını kontrol edin, gerekiyorsa tamamlayın. (Tavsiye Ettigimiz 1.5 ile 2.0 Arasında Olmasıdır.)
8Y Arıza Kodu: 8 - 9 köprüsü algılanmıyor.
Çözüm: Soket yerine oturmamış, köprü eksik, yerden ısıtma sıcaklık sınırlayıcısı devreye girmiş.
2P Arıza Kodu: Isıtma devresinde ani veya çok hızlı sıcaklık yükselmesi.
Çözüm: Pompa ve by-pass hattını kontrol edin.
4Y Arıza Kodu: Gidiş suyu sıcaklık sensörü arızalı.
Çözüm: Sıcaklık sensörünü ve bağlantı kablosunu kontrol edin.
4C Arıza Kodu: Emniyet termostatı (STB) devreye girmiş.
Çözüm: Tesisat basıncını, sıcaklık sensörünü, pompayı, elektronik kart sigortasını kontrol edin kombinin içindeki havasını alın.
6A Arıza Kodu: Alev algılanmıyor.
Çözüm: Gaz giriş vanası açık mı ? Gaz giriş basıncını, şebeke bağlantısını, ateşleme elektrodu ve kablosunu, iyonizasyon elektrodu ve kablosunu kontrol edin.
EC Arıza Kodu: Dahili hata
Çözüm: Elektrik soket kontaktlarını, ateşleme kablolarının bağlantılarını kontrol edin, eger sorun devam ediyorsa elektronik kartı değiştirin.
EL Arıza Kodu: Referans gerilimi (dahili düşük voltaj) hatalı
Çözüm: Elektronik kartı değiştirin.
6C Arıza Kodu: Cihaz kapandığı halde alev algılanmaya devam ediyor.
Çözüm: Elektroda su gelmiş olabilir, Elektrodu kablosuyla birlikte değiştirin.
6C Arıza Kodu: Gaz kesildiği halde alev algılanmaya devam ediyor.
Çözüm: Gaz armatürü kablo bağlantılarını ve gaz armatürünü kontrol edin, elektrod setini kontrol edin, gerekirse değiştirin.
EP Arıza Kodu: Yanlışlıkla uzun süreli reset butonuna basılmış (30 saniyeden Fazla Basılmış).
Çözüm: Reset butonuna tekrar basın. Tekrar aynı arızaya geçerse reset butonunu kontrol edin.
ECA Fortius Dijital Fortius Plus ve CALORA Arıza Kodları
t 6. Arıza Kodu: Baca gazı sensörü arızası (açık devre)
t 6 Arıza Kodu: Baca gazı sensörü arızası (kısa devre)
t 2 Arıza Kodu: Baca gazı aşırı sıcaklık uyarısı
E 4 Arıza Kodu: Diferansiyel hava basınç anahtarı uyarısı (kısa devre)
E 5 Arıza Kodu: Diferansiyel hava basınç anahtarı uyarısı (açık devre)
E 3 Arıza Kodu: Aşırı sıcaklık kilitlenmesi (limit termostat)
t 1 Arıza Kodu: Aşırı sıcaklık uyarısı (elektronik limit)
t 3. Arıza Kodu: Merkezi ısıtma sıcaklık sensörü arızası (açık devre)
t 3 Arıza Kodu: Merkezi ısıtma sıcaklık sensörü arızası (kısa devre)
t 5. Arıza Kodu: Kullanım suyu sıcaklık sensörü arızası (açık devre)
t 5 Arıza Kodu: Kullanım suyu sıcaklık sensörü arızası (kısa devre)
t 7 Arıza Kodu: Dış hava sıcaklık sensörü arızası (kısa devre)
E 1 Arıza Kodu: Alev yok kilitlenmesi
E 2 Arıza Kodu: Yanlış alev sinyali hatası
d 1 Arıza Kodu: Alev devresi arızası
C1 Arıza Kodu: Ana kart ile iletişim kesintisi uyarıcı
a 1 Arıza Kodu: Ana kartta düşük voltaj uyarısı
p 1 Arıza Kodu: Düşük su basınç uyarısı
y 1 Arıza Kodu: Gaz valfi devresi arızası
İmmergas Arıza Kodları
UZAKTAN KUMANDANIN KODLARI
E64 Arıza Kodu: Seçici düğme 1 doğru konumda değil
C ON Arıza Kodu: Oda termostatı/Uzaktan kumanda kombiye bağlı değil
E 65 Arıza Kodu: Seçici düğme 11 doğru konumda değil
E 66 Arıza Kodu: Oda termostatını sıcaklık ölçme sensörü arızalıdır.
KOMBİ ARIZA KODLARI
E 01 Arıza Kodu: Yanma arızası
E 02 Arıza Kodu: Aşırı sıcaklık emniyet termostatı devreyi kapatmış
E 03 Arıza Kodu: Baca gazı termostatı devrede
E 05 Arıza Kodu: Kalorifer sensörü arızalı
E 06 Arıza Kodu: Kullanım suyu sensörü arızası
E 07 Arıza Kodu: Baca gazı test konumu arızası
Bacanızın çekiş gücü düşük kontrol edin.
E 10 Arıza Kodu: Yetersiz su basıncı
E 11 Arıza Kodu: Hava prosestatı arızası
E 14 Arıza Kodu: Alev kontrol elektrotu arızası
E 31 Arıza Kodu: Uzaktan kontrol cihazı uyum sağlayamıyor.
Protherm Kombi Lynx Arıza Kodları
F1 Arıza Kodu: Aşırı Isınma Emniyet Hatası
F2 Arıza Kodu: Kullanım Suyu Sensör arızası
Kombinizin Sıcaksu NTC sini değiştirin ve Reset Yapınız.
F3 Arıza Kodu: Tesisat Gidiş Suyu NTC Sensör Arızası
Kombinizin Kalorifer gidiş NTC sini değiştirin ve Reset Yapın.
F4 Arıza Kodu: Gaz Yokluğu veya İyonizasyon Hatası
F5 Arıza Kodu: Hava Akışı Hatası
Kombizin Peteklerinde bulunan havalarını kontrol edin uzun süreli çalışmamış ise cihazın Sirkülasyon motoru sıkışık olabilir gevşeterek Su basıncını tamamlayarak Reset yapın.
F6 Arıza Kodu: Tesisat Dönüş Suyu NTC Sensör Arızası
Kombinizin Kalorifer dönüş NTC sini değiştirin ve Reset yapın.
F9 Arıza Kodu: Hava Akış Swichi Kontak Hatası
Bu arıza kodu lodoslu& rüzgarlı havalardada görülebilir Reset yapınız.
Kombinizin Hava Prosostatını değiştirin ve Reset Yapın.
F10 Arıza Kodu: Tesisat Suyu Basınç Hatası
Kombinizin Su basıncı yetersiz tamamlayarak, Reset Yapınız.
F11 Arıza Kodu: Tesisatta Devirdaim Hatası
Kombinizin Devirdaim (Sirkülasyon) Motorunda hava olabilir, sıkışık ise gevşetin sorun devam ederse değiştirin.
F12 Arıza Kodu: Düşük Voltaj Hatası
Süsler Kombi Arıza Kodları
E0 Arıza Kodu: Geçici Arıza, Cihazı Resetleyin, 3 defa resetlediğiniz halde sorun devam ederse Ana kartı arızalıdır.
E1 Arıza Kodu: Devrede Su Yok
Kombinin su basıncını kontrol edin
E2 Arıza Kodu: Ateşleme arızası
E3 Arıza Kodu: Kalorifer suyu arızası.
Kombinizin Kalorifer NTC sini değiştirin.
E4 Arıza Kodu: Sıcaksu Arızası.
Kombinizin Sıcaksu NTC sini değiştirin
E6 Arıza Kodu: Emniyet modulülü veya hava sisteminde arıza
Vaillant Plus Kombi Arıza Kodları
F 22 : Cihaz su basıncı düşük veya pompa arızalıdır. su basıncını kontrol edin
F 28 : Kombinize gelen gaz vanaları kapalı olabilir, şebeke voltajınız 220 Voltan düşük olabilir veya cihazınızın içerisinde gaz valfi arızalı olabilir.
F 29 : Kombinizin bacası çıkmış olabilir.
Asroyal Kombi arıza kodları
E1 Arıza Kodu: Eşanjör üstü limit arızası
Kalorifer emniyet limiti arızalı değiştiriniz. Cihazı Resetleyin.
E2 Arıza Kodu: Sıcaksu limit arızası
Sıcaksu emniyet limiti arızalı değiştiriniz. Cihazı Resetleyin.
E3 Arıza Kodu: Kalorifer su basıncı hatası
Kombinizin su basıncı yetersiz kontrol ediniz.(Tavsiye ettiğimiz Bar 1,5 ile 2,0 arasında olması gerekli) Cihazı Resetleyin.
E4 Arıza Kodu: Hava Prosestadı arızası
Kombinizin hava prosestadını değiştiriniz. Cihazı Resetleyin.
E5 Arıza Kodu: Alev hatası
E6 Arıza Kodu: Sıcaksu NTC hatası
Sıcaksu NTC si Arızalı, değiştiriniz. Cihazı Resetleyin.
E7 Arıza Kodu: Kalorifer NTC hatası
Kalorifer NTC si Arızalı, değiştiriniz. Cihazı Resetleyin.
E8 Arıza Kodu: Sistem arızası
Kombinizin Ana kartını değiştiriniz. Cihazı Resetleyin.
Arçelik DGK Serisi Arıza Kodları
E01 Arıza kodları: Başarısız ateşleme / gaz besleme hatası:
Kombinize gelen gazın kesilmesi durumunda cihaz kendini emniyete alır ve ekranda E01 kodu okunur. “R” tuşuna 2 saniye basılı tutunuz. 3 defa resetlediğiniz halde sorun devam ederse, teknik bilgi alınız.
E02 Arıza kodları: Aşırı ısınma emniyet termostatı hatası:
E03 Arıza kodları: Hava basınç anahtarı arızası:
E04 Arıza kodları: Alev kaybı nedeniyle emniyet hatası:
Kombinizin Alev ayarlarının kontrol edilmesi gerekir sorun devam ederse elektrik Voltajınızı kontrol edin.
E05 Arıza kodları: Tesisat suyu sensör arızası:
Tesisat suyu sensöründe problem olduğunda ekranda E05 kodu okunur.Kalorifer NTC nizi değiştirin.
E06 Arıza kodları: Kullanım suyu sensör arızası:
Kullanım suyu sensöründe problem olduğunda ekranda E06 kodu okunur.Sıcak su NTC nizi değiştirin.
E10 Arıza kodları: Düşük basınç arızası:
Sistem basıncınızı kontrol edin.
E25 veya E26 Arıza kodları: Muhtemel pompa blokaj arızası:
Genelde kombiniz uzun zaman kapalı kaldığı zamanlarda bu arıza görülür.
E35 Arıza kodları: Alev oluşum arızası:
E96 Arıza kodları: Düşük voltaj hatası:
DOLCEViTA HERMETiK KOMBi ARIZA KODLARI
E01 Arıza Kodu: Gaz beslemesi - blokajı arızası Gaz vananızı kontrol edin gazın geldiginiden emin olun
E02 Arıza Kodu: Emniyet termostat sensörü arızası
E03 Arıza Kodu: Baca termostat sensörü /baca basınç sensörü arızası
E05 Arıza Kodu: Isıtma devresi NTC sensör arızası
E06 Arıza Kodu: Kullanım suyu devresi NTC sensör arızası
E10 Arıza Kodu: Düşük su basıncı
E25 Arıza Kodu: Maximum sıcaklık uyarısı(Pompa sıkışmış olabilir)
E35 Arıza Kodu: Alev oluşumu arızası- kombinizin elektrik baglantısı fişe takılı ise fişini çıkartıp ters takarak deneyin.
Beko Kombi BK 17 HLCD, BK 20 HLCD, BK 26 HLCD Arıza Kodları
F1 Arıza Kodu: Aşırı Isınma Emniyet Termostatı
F2 Arıza Kodu: Sıcak su NTC sensörü arızalı
F3 Arıza Kodu: Kalorifer NTC sensörü arızalı
F4 Arıza Kodu: Gazın Kesilmesi Halinde Yanar.Gaz arızası
F5 Arıza Kodu: Hava Akış Anahtar Emniyeti (Hava Presostatı)
F6 Arıza Kodu: Dış hava sensörü
OC: Dış hava sensörü devrede olduğunu gösterir.
CC: Dış hava sensörünün devrede olmadığını gösterir.
F7 Arıza Kodu:Düşük su basıncı veya yüksek su basıncı
Vaillant LEDLİ Kombi Arıza Kodları
1. IŞIK: Kombinin yanındaki sigorta açıksa ve kombinizin 0/1 konumlu anahtarı 1 konumunda ise bu ışığın sürekli yanması gerekir. yanmıyor ise elektrik girişinde veya kombinizin elektronik kartında arıza var demektir.
2. IŞIK: Sıcak su musluğunu açtığınız zaman yanması gerekir.Yanmıyor ise kombiniz sıcak su musluğunun açıldığını algılamıyor demektir.
3. IŞIK: Kombi üzerinden kalorifer ayarını açtığınızda yanması gerekir. yanmıyor ise kalorifer ayar düğmesi kırılmıştır veya elektronik kart arıza yapmıştır.
4. IŞIK: Kombi fanının normal olarak çalıştığını gösterir ve her zaman yanmaz.sadece kombinin içerisinde alev oluştuğu zaman yanar. bu ışık yanıp sönüyorsa fanda bir arıza vardır.
5. IŞIK: Kombinizin gaz yollarını açtığını ve cihazınızın ateşleme işlemini normal olarak gerçekleştirdiğini gösterir. yanıp sönmesi ise kombinizin su basıncının düşük olduğunu veya pompa ile ilgili bir sıkıntı olduğunu gösteri.
6. IŞIK: Kombinizin içerisinde alevin oluştuğunu gösterir. Yanıp sönerek sinyal vermesi ise ısı duyargalarında arıza
7. IŞIK: Bu ışık diğerlerinden farklı olarak kırmızı yanar. yanması demek kombinize gaz gelmiyor veya elektrik voltajı düşük geliyor demektir
F 22 : Gerekli olan sistem basıncının altına düşülmesinde ekrandaki gösterge yanıp sönmeye başlayacaktır. Basınç daha fazla düşerse cihaz arızaya geçer ve ekranda “F.22″ arıza kodu gösterilir.
F28 F29 : Brülörde üç ateşleme denemesinin ardından alev oluşmadıysa cihaz işletime geçmez ve arıza gösterir.